· 

Wake up! It's 2018

Ik begin mijn jaar met een prachtige song en een goed voornemen.

 

Wake up! It's 2018. Elk jaar beginnen we wel weer met een goed voornemen, hoe lang hou je ze eigenlijk vol? Hebben ze nut? Wie wordt er beter van? Mijn jaar begin ik met het nummer "Wake up everybody", een nummer uit 1975, uitgevoerd door Harold Melvin & the Blue notes met Teddy Pendergrass. Naar mijn mening is de tekst anno 2018 nog steeds van toepassing.

Laten we deze wereld eens een beetje mooier maken, iedereen op zijn eigen manier, de manier waarop jij het het beste kunt. Zoiets moet John Legend in 2010 ook hebben gedacht (ja toen stond de wereld, net als in 1975, en nu, in brand!). Legend bracht namelijk samen met hiphop band The Roots in 2010 het album "Wake up!" uit, vol met maatschappelijk getinte 60's en 70's soul covers waaronder "Wake up everybody". Uitgevoerd met Melanie Fiona en Common. 

Om het niet allemaal heer erg zwaarmoedig te maken moeten we er ook maar gewoon een dansje op doen, dat deed Amerikaans zanger, model en acteur Nick Scotti in 1993. Hij bracht het nummer in een "hot dance" versie uit. Hoe dat klinkt? Luister en dans maar stiekem mee.

Nog steeds niet wakker? Misschien een cliché, maar de wereld mooier maken begint écht bij jezelf. 

 

Get up. Wake up everybody.

 

xoxo Elfie

Reactie schrijven

Commentaren: 0